PLEASE TURN ON JAVASCRIPT IN YOUR BROWSER FOR THE MAXIMUM EXPERIENCE!
IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
Back to top
 
 
 

BONDEGOLF

 

Bondegolf är den snabbast växande sporten i Holland. Den uppfanns av en bonde, som ville ha ett mera prestigelöst och billigare spel än vanlig golf. Bondegolfen kräver ingen förträning eller behörighetsbevis, utan kan spelas av vem som helst från åtta till hundra år. Ett mycket roligt spel för företagsgruppen, familjen eller kompisarna!

 

• Bondegolf spelas på betesmarker med naturliga hinder. Bollen är en hårt pumpad handboll och klubban är en holländsk träsko på skaft.

 

• Bondegolf spelas i lag med upp till fem spelare i laget. Varje lag har en klubba och en boll och spelarna turas om att slå bollen.

 

• Reglerna är enkla. Det gäller att gå runt banan med minsta möjliga antal slag.

 

• Bondegolf kan spelas året om, också i snö. Det enda som behövs är lämpliga kläder.

 

• Kostnaden för en runda Bondegolf på Fenix Park är endast 125 kronor per person. I priset ingår lån av klubba, boll och skrivskiva med regler, protokoll och penna.

 

• En lämplig start på spelandet kan vara en kopp choklad eller kaffe med bondemacka i Fenix Parks bodega och som avslutning Fenix Parks bondelunch eller middag! Se där, en härlig och fantastiskt rolig friluftsdag i glada vänners lag!

 

Fenix Park är först i Sverige med att introducera Bondegolf!