IE Warning
YOUR BROWSER IS OUT OF DATE!

This website uses the latest web technologies so it requires an up-to-date, fast browser!
Please try Firefox or Chrome!
 
 
 

STUTERI

 

Fenix Park är bland de ledande i landet på spanska hästar. Vi bedriver avel av den äkta spanska hästen, Pura Raza Espanola PRE, med den från Spanien importerade magnifika avelshingsten Quintillo II och våra rastypiska ston som stammar från bl. a. kända Lovera-linjer. Samtliga stamston är importerade från Spanien. Sunda, rastypiska PRE-hästar med perfekt lynne och bra gångarter är vår målsättning.

 

Fenix Park arbetar också med att ta fram en ny ponny genom att sammanfoga PRE-hästen med Welsh ponny. Målsättningen är en vacker ridponny med fint lynne och hög ridbarhet. En kombination där PRE-hästens underbara temperament och vackra exteriör ska vara tongivande. Denna nya ponny är Fenix Park ensam om i Sverige.

 

Våra två praktfulla avelshingstar Quintillo II och Descarado II är båda importerade från Spanien från kända stuterier och är en stor tillgång i vårt avelsprogram. I deras stamtavlor återfinns Cartujano linjer från gamla erkända stuterier som Terry m. fl. med framgångsrika hingstar som
bl. a. Fingido, Habanero IV, Nevado III, Hacendoso IV, och V, Bilbaino II. Detta borgar för avkommor i framtiden av mycket hög klass.

 

All uppfödning på Fenix Park sker året runt i lösdrift på stora marker, vilket garanterar hästens naturliga beteende och en harmonisk, sund och frisk häst. Uppfödda hästar och ponnyer används dels i vår egen verksamhet och dels till försäljning som inridna unghästar.

 

FENIX PARK P.R.E. STAMSTON

 

 

NAMN

FADER

FARFADER

GARBOSA LXXII LUCIFER HABANERO IV
KATIA URQUE JENGUE II
KERNITA BRAVUCON II ULSTER
KAI BRAVUCON II ULSTER
LUMINOSA XXVI BRAVUCON II ULSTER
OLOROSA HENAR LEVITON
OCIOSA HENAR LEVITON

 

Anmäl dig till ridlägret här! >>>
Har du frågor så kontakta oss här! >>>
FacebookBlogg